De Russische cineast Nikita Michalkov vindt dat het Jeltsin Centrum het nationaal bewustzijn van Ruslands jeugd bederft. Hij blijft bij zijn mening, ook nu hij het centrum heeft bezocht. Op 9 december uitte hij scherpe kritiek in de Russische senaat, zonder ooit het Jeltsin Centrum van binnen te hebben gezien. De weduwe van president Jeltsin was daarover verontwaardigd.

Sociaal netwerk en banensite LinkedIn is niet meer toegankelijk in Rusland. Russen die probeerden de site te openen, kregen een foutmelding. De blokkade van de netwerksite volgt op een uitspraak in hoger beroep van donderdag 10 november.

De rechter oordeelde toen dat LinkedIn zich niet houdt aan de Russische wetgeving omtrent de opslag van persoonsgegevens. De uitspraak van een lagere rechtbank blijft daarmee in stand, meldt persbureau Interfax. Mediawaakhond Roskomnadzor klaagde LinkedIn in oktober aan vanwege schending van de wet op het bewaren van persoonsgegevens.

Collega-opiniepeilers in Rusland hebben protest aangetekend tegen het bestempelen van het sociologisch onderzoeksinstituut Levada Centrum tot 'buitenlands agent' door het Russische ministerie van Justitie. Onder de protestbrief hebben ook de directeuren van de voor het Kremlin werkende onderzoeksbureau’s FOM en VTsIOM hun handtekening gezet.